Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket händer utanför Falun

Annons

Det kan verka som att allting händer i staden Falun men minst lika mycket händer utanför centralorten.

Nu blir en dröm som det arbetats med länge verklighet! Majoriteten (s, c och mp) har möjliggjort att Karlsbyhedens konstfrusna bandybana kan tas i bruk i vinter. Det här är den största nysatsningen inom fritid/idrottsområdet som vi gör 2006-2007.

Tidstrandsfabriken i Sågmyra var en surdeg som det hade gjorts försök med i minst tre mandatperioder. Vi lyckades tillsammans med fastighetsägarna hitta en lösning som gör att en riktigt spännande utveckling väntar. Gamla yllefabriken rustas. Butiken "Lager 157" kommer att öppna i två plan. Huset kommer successivt att fyllas med olika verksamheter som kommer att förbättra både service och ge nya jobb i Sågmyra.

Vägarna och trafiksäkerheten har förbättrats. Nu närmast åtgärdas väg 266 vid Staberg med en ny trafiksäker korsning samt ny cykelväg in till Uddnäs. Väg 293 Nybo-Ängesgårdarna får cykelväg.

Våra lokala företrädare har sett till att vägen Sundborn-Kårtäkt nu rustas upp.

Utöver dessa aktuella projekt har flera viktiga steg tagits de senaste åren:

Bredbandsutbyggnaden i Faluns landsbygd för 60 miljoner kronor. En socialdemokratisk satsning som ska ge alla samma tele- och IT-möjligheter.

Landsbygdsprojekten för ökad turism och ökat företagande på sammanlagt 5 miljoner kronor.

Utbyggnaden av riksväg 50 genom hela Falu kommun från Ornäs till Lamborn har inneburit att många orter längs vägen fått snabbare kommunikationer och säkrare trafik.

JONNY GAHNSHAG (S), KOMMUNSTYRELSENS ORDFÖRANDE I FALUN

Mer läsning

Annons