Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket gnällande om personalvården

Annons

Har följt debatten om missnöjet över utlottningen av biljetter till de landstingsanställda. Framförallt kommer missnöjet från det moderata hållet men även från annat håll.

Jag kan nog påstå att de landstingsanställda längst ned på golvet samt även de kommunalanställda sliter minst lika mycket om inte mera än vad många andra arbetare får göra i sina dagliga göromål.

Den "belöning" de hittills fått, har varit en utsliten hälsa med långtidssjukskrivningar som följd samt en svältlön på cirka 15 000 kronor i månaden som det är svårt att leva på om man nu lyckligtvis innehar en heltidstjänst - vilket det inte är alla förunnat att ha. Dessutom tillkommer dessa missnöjda insändarskribenter, med antagligen dubbelt så höga löner och andra förmåner som en landstingsanställd inte kommer i närheten av. Dessa skribenter gnäller över att landstinget upptäckt att de har en personal, som bör uppmuntras - jag säger inte att detta med biljetterna är rätt väg, men det är i alla fall en början. Själv anser jag att det bästa man kan göra för sin personal är att öka bemanningen, tjänstgöringsgraden samt höja lönerna rejält, så att det klart framgår hur man uppskattar de anställda. Till Rolf Gunnarsson vill jag ställa frågan:

Om man bortser från privatiseringen, hur skulle din personalvård se ut?

Håkan Tangen, Leksand

Mer läsning

Annons