Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket fylla i parken

Annons

Ett tiotal poliser, runt 50 organiserade nattvandrare från olika frivilligorganisationer och många föräldrar nattvandrade och bidrog till att kvällen avlöpte utan större problem.

Förutom ungdomsfylla knuffades en ung tjej i bröstet när hon försökte avstyra ett bråk och någon fick sin mobiltelefon stulen i Liljeqvistska parken.

Men kvällen var, enligt polisen, ovanligt lugn.

- Det var mycket folk runt Liljeqvistska parken, men vi behövde inte omhänderta någon minderårig. Det kan bland annat bero på det kalla vädret, men säkert också på att det fanns så många vuxna på stan som hade en lugnande effekt, säger Hasse Ryberg.

Förra året var betydligt stökigare med bland annat ett rån och misshandel.

Maria Hällgren från Kris, Kriminellas revansch i samhället, nattvandrade. Hon blev glatt överraskad på avslutningskvällen.

- Jag var fascinerad över att det kom så många föräldrar. Vid tio var det ett möte på Cozmoz för föräldrar som skulle nattvandra och lokalen blev full. Vi var sex personer där från Kris och det var nästan lika många föräldrar som ungdomar ute.

Maria Hällgren såg inte mycket bråk, men däremot ungdomsfylla.

- Det var många som inte ens hade gått ut nian som knappt kunde stå på benen innan klockan var åtta på kvällen, men jag tror att de fick hjälp att ta sig hem.

SOS-alarm rapporterar också om en lugn skolavslutningshelg.

JOHANNA LUNDIN

Mer läsning

Annons