Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket bråk och fylla i hela landet

Annons

Mycket bråk, mycket fylla. Många hemskjutsade ungdomar och massor av beslagtagen sprit.

Häkten och arrester har varit fulla med berusade människor. Men inga riktigt allvarliga fall av misshandel har rapporterats.

Flera våldtäkter har förekommit bland annat i Lund och i Göteborg. I Västerås sitter en 15-åring misstänkt för våldtäktsförsök och i Sandviken har en 16-årig flicka anmält att hon våldtagits.

Supandet tycks ha varit ganska jämnt fördelat över landet, möjligen med den traditionella övervikten för Uppsala där minst 75 människor omhändertogs och mängder av sprit togs i beslag.

I Skåne berättar Hans Nilsson, länsvakthavande befäl att 26 människor greps för misshandel av olika grad mellan klockan tio på kvällen och halv fyra på morgonen. 33 togs om hand för fylleri i länet.

En hel del av misshandeln skedde i Malmö, men också i Lund, Staffanstorp, Ängelholm, Höganäs, Helsingborg och Eslöv greps misstänkta misshandlare.

I Dalarna som vid midnatt kunde rapportera att inte en enda fyllerist omhändertagits höll inte statistiken. Tidigt på tisdagsmorgonen hade omkring 15 kraftigt berusade låsts in och mycket sprit hade tagits ifrån tonåringar. Men polisen bedömde ändå läget som rätt lugnt med bara smärre bråk.

I Stockholm rörde sig mycket folk på gatorna under natten och Maria ungdom som tar hand om de mest berusade ungdomarna fick stänga på grund av överbeläggning.

Näringslivets hus angreps tidigt på tisdagsmorgonen av omkring 20 personer som kastade tegelstenar genom fönster och slängde färg på huset på Storgatan i Stockholm. Ett antal rutor krossades innan gruppen enligt vittnen gav sig iväg springande.

På de flesta håll i landet konstaterar poliserna att det blivit ungefär som de väntat sig, i stort sett lika stökigt som de senaste årens valborgsmässoaftnar.

TT

Mer läsning

Annons