Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mutmisstänkt kommissarie frigiven

Annons

Den kommissarie som greps som misstänkt för mutbrott släpptes i förmiddags. En 37-årig man, efterlyst för brott i Tyskland, misstänks ha betalat pengar till honom.

Kommissarien känner stor lättnad över att bli släppt.

Det var i måndags som kommissarien greps i sin bostad misstänkt för grovt mutbrott alternativt grovt tjänstefel. Han hade i sitt arbete vid länskriminalen i Stockholm en ledande befattning i kampen mot den organiserade brottsligheten och har haft tillgång till känslig spaningsinformation.

Kommissarien släpptes klockan 11 på torsdagsförmiddagen av åklagaren.

Enligt advokaten lämnade kommissarien vid ett nytt förhör på torsdagen förklaringar som bidrog till att åklagaren beslöt att försätta honom på fri fot.

En 37-åring som är efterlyst för brott i Tyskland delgavs i går misstanke om bestickning och medhjälp till grovt mutbrott i utredningen om mutskandalen inom länskriminalen i Stockholm.

Han vill inte säga vilka belopp eller värden det gäller. Leif Andersson vill inte heller säga vad 37-åringen fått av kommissarien.

37-åringen greps i förra veckan på ett hotell i Stockholm. Han är internationellt efterlyst misstänkt för bedrägerier i Tyskland och har begärts utlämnad till de tyska myndigheterna. Han sitter dock inte anhållen i mututredningen.

TT

Mer läsning

Annons