Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikkafe i 50-talsanda bjöd på schlagers och allsång

Annons

På fredagskvällen höll kyrkokören Bellatrix och Bingsjökören ett musikkafe. "Sjung och minns 50-talet i våra hjärtan, schlagers och allsång i en skön mix".

De medverkande var klädda i 50-talskläder och hade dekorerat salen med föremål från det decenniet. En kompgrupp ur Tängerpojkarna. Egon Adeström, dragspel, Mats Olsson, bas, och Magnus Eriksson, gitarr. Börje Edénius spelade piano och ledde kören och allsången. Kyrkoherde Sven Trägårdh berättade episoder från olika årtal under 50-talet.

Bystugan var fullsatt av sångglada besökare och stämningen stod högt i tak. Anna Eriksson sjöng en visa på Älvdalsmål. Nanna Jannes sjöng O mein Papa med stor inlevelse. Louise Cederqvist Olsson och Barbro Utbys framförde Owe Törnqvists Anders och Brita klädda i sockenkläder. Louise agerade även till sången Milord. I schlagern Jag ska ta morfar med mej ut i kväll var Helge Gustafsson morfar och Therese Stoor barnbarnet. Under den våldsamma sången Tivedshambo dansade kantorn hambo med sin sambo. Annica Olsson gestaltade lilla brunbrända Dagny och serverade kaffe. De medverkade fick stora applåder av en uppskattande publik. Därefter sjöng kören Gabriellas sång ur Så som i himmelen och avslutade med Auf Widersehn.

Mer läsning

Annons