Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikelit bjuder in till allsång

Annons

Bengt Matsson, Staffan Eklund, Torbjörn Korsell, Lars-Urban Helje och Johan Eriksson. Fem av Malungs allra mest kompetenta musiker håller i årets allsångskväll i Jannesgårdens trädgård.

Tidigare år har kvällarna varit tämligen välbesökta. 2003 hade man urpremiär och över 300 personer hade trängt ihop sig på bänkarna. Efter några år med färre besökare hoppas man nu kunna upprepa succéåret.

-Vi siktar på fint väder och fullsatt. Det är lite nya musiker i det här sammanhanget men jag både hoppas och tror att det blir minst lika bra som tidigare. Eller snarare, det här blir riktigt bra, säger Pär Kindlund på Jannesgården.

Publiken får verkligen vara med på noterna när artisterna drar igång. Det kommer blandas friskt med svenska klassiker, Malungsvisor och en del egna kompositioner.

-Det som är så roligt med allsången är att det kommer folk i alla åldrar. Vi kommer hålla en ganska rejäl bredd på låtvalen och vi lovar att det kommer finnas något som passar alla, säger Johan Eriksson, som förra året var gästartist under allsången. Nu har han klivit in som en av frontfigurerna.

Johan har med sitt band Partypolarna gjort sig kända över hela landet. Han har också gjort sig känd som en minst sagt förnämlig tolkare av Ted Gärdestad. Att någon låt från Teds repertoar dyker upp under kvällen är ingen vågad gissning.

-Jag kan också avslöja att somliga av oss kommer ha urpremiär för några egna bitar, avslöjar Johan Eriksson.

Under kvällen kommer man också få besök av en gästartist. Men vem det blir håller man lite på.

Allsångskvällen arrangeras som ett samarbete mellan Jannesgården och vuxenskolan i Malung.

PER MOJANIS

Mer läsning

Annons