Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik- och motorfesten engagerar 300 personer

Annons

I morgon, torsdag, invigs årets musik- och motorfestival i Älvdalen.

Mycket, och stort, blir det på motorsidan. Liksom mycket musik, men också många andra aktiviteter.

Niklas Nouvell, en av initiativtagarna, hoppas att festivalen ska ge föreningslivet i Älvdalen ett tillskott på några hundratusen kronor.

Ett av huvudinslagen för många och det nya på årets festival är en SM-deltävling med så kallade monstertruckar på en nybyggd bana i Märbäck. Tävlingarna på-går både lördag och söndag och många timmar med maskiner och förare har lagts ned för att förbereda en avancerad tävlingsbana.

Ett problem här kan bli parkeringsmöjligheterna som är begränsade och antalet besökare kan bli stort, varför arrangörerna hoppas att besökarna cyklar eller går till tävlingarna. De som måste ta bilen uppmanas till samåkning.

Redan i morgon, under Trevliga torsdagen, blir det invigning av festivalen. Enligt programmet ska kommunalrådet Herbert Halvarsson göra entré i en av monstertruckarna. Han ska också presentera de två nyligen utsedda Älvdalsambassadörerna, äventyrarna Mikael och Titti Strandberg från Särna.

Platsen för invigningen är Sockenplan, som parkeringen utanför Jordägarhuset heter officiellt sedan 60-talet.

Under dagen blir det sedan barnkaruseller, dragkamp mellan byalag på Kyrkvallen, företagsstafett på byn och massor av musik och andra aktiviteter.

På fredagen blir det många aktiviteter på olika håll i Älvdalen och sen brakar det loss i Älvdalsparken med tivoli, dans till Larz Kristerz, shower och mycket annat.

På lördagen är det tävlingar för monstertruckarna i Märbäck, där det också blir musikunderhållning och karuseller. På eftermiddagen blir det mer motor. I River Valley Run kommer mängder med raggarbilar, veteranfordon och andra, mer eller mindre fina bilar, att åka genom byarna för att sedan visa upp sig på byn fram till sent på kvällen.

I Älvdalsparken blir det sedan tivoli, underhållning av bland andra Lill-Babs och Linda Bengtzing samt dans till det nybildade dansbandet Zafir. I serveringstältet blir det show med Rotharrys.

Under lördagskvällen blir det fest i Älvdalsparken med buffé och underhållning.

På söndagen avslutas helgen med fler motorevenemang i Märbäck.

- Ett så här stort evenemang skulle inte gå att genomföra utan att både föreningar, näringsliv och företag engagerar sig på olika sätt, berättar Niklas Nouvell, som tillsammans med Torbjörn Wallin, drog igång festivalen för fyra år sedan.

- Omkring 300 personer från ett tiotal föreningar ställer upp och jobbar. Om det blir fint väder och mycket folk så kommer festivalen förhoppningsvis att ge ett par hundratusen kronor till föreningarna, säger Niklas Nouvell.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons