Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik och folkparksminnen vid SPF Majstångsbackens senaste möte

Vid SPF Majstångsbackens medlemsmöte den 8 november berättade Sara Larsson från Moraparken om parkens 40-årsjubileum.
Dessutom innehöll mötet mycket musik.

Annons
Karin Green vid pianot. Foto: I-M Kullander.

Sara Larsson berättade att under dessa 40 år har många stora artister uppträtt i Moraparken, bland annat en kör på 1000 personer, men också Gyllene Tider, men publiken tyckte att det var alldeles för skrällig musik, så det kommer nog inte att bli någon fortsättning för dem. Men vi vet ju alla hur populära de blev.

Sara efterlyste också om någon hade  minnen att berätta. Någonting roligt som hade hänt på Moraparken under dessa 40 år. Ta, i så fall, kontakt med Sara Larsson.

 Karin Green kallade upp sina sångare på scenen och de sjöng "Barnens Pomp", av hjärtans lust. Efter detta fick  publiken resa sig och skaka loss kroppen och även vi fick träna rösten inför allsången. Det blev ett mycket uppskattat inslag.

Karin Green, som är en svensk sångare och låtskrivare, debuterade redan som 15-åring på skiva med en singel. Sedan har det blivit flera utgivningar av musik. År 2005 gav hon ut sin musik ”Liv” på CD, där låten ”Älskade barn” fanns med. Den har spelats i Sveriges Radio många gånger och blev mycket populär i Radio Gävleborg.

Majstångsbackens sånggrupp tog sig ton vid det senaste medlemsmötet. Foto: I-M Kullander.

Den mycket duktiga sångkören avslutade och de avtackades av Börje Elofsson och Bertil Andersson med varsin ros för deras medverka och Karin för sitt fina pianospel.

Nu var det dags för allsång och första låten blev "Piccolissima serenata". Sedan följde musikkrysset med låtar av både Cornelis Wreeswijk, Evert Taube, Dan Andersson, Sven-Ingvars ” och Ulla Billquist med flera.

Nästa möte blir den 22 november och då kommer Bosse ”Präst Wallin och berättar om ”Fåglarna under himlen”.

Ing-Mari Kullander

Mer läsning

Annons