Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik i Festival Digital

Annons

Det digitala anslaget i årets upplaga av Festival Digital blir inte tongivande. I stället är lördagens program till stora delar fyllt med musik.

- Nej, det blev inte så mycket film som vi trodde, säger Anders Berggren som är engagerad i föreningen sMediabacken.

Men festivalen har å den andra sidan betecknats som en öppen festival, helt befriad från pekpinnar. Därför var det heller ingen på förhand som kunde förutse vad innehållet skulle bli.

Med facit i hand framgår det att arrangemanget mer antagit formen av en kulturfestival. Poesitävlingen Poetry Slam, som från början var tänkt som en bärande del finns med, men i ett mindre format.

Samma sak gäller "MaxNine"-filmerna - filmer som får vara maximalt nio minuter långa - som handlar om relationer och vänskap blev bara tre stycken. Och reklamsfilmtävlingen får nöja sig med ett enda bidrag.

Men vad gör det eftersom intresset har varit så stort resonerar Anders Berggren.

- Det var ju många som hörde av sig och ville spela, och det var förstås helt okej att de skulle få chansen genom festivalen.

Bland de sju band som står på Folkets hus scen på lördag kväll finns bland annat bandet Superbia som röner ett speciellt intresse. Det är ett gäng 14-åringar från Leksand som via sMediabackens nätverk i länet fick höras talas om festivalen i Smedjebacken. Nu står de scen för andra gången i sin karriär.

Nämnas kan också att två av banden kommer från musikskolans rockgrupper. På musikskolan har även musikläraren Pär Eriksson sin vardag.

Men på lördag står han på scenen, med gitarren och bakgrundsmusik från en cd.

- Festivalen är öppen för alla. I synnerhet hoppas vi att ungdomarna kommer, säger Anders Berggren.

Tilläggas kan att Digital Festival börjar vid fyratiden på eftermiddagen och beräknas pågå till klockan tio på kvällen.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons