Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Munkbopersonalen lider

Annons

Munkbohemmets personal lider fortfarande. Den redan genomförda personalomflyttningen medelst lottning blev som väntat ett fiasko.

Redan har man tvingats till omfattande korrigeringar, som ytterligare rycker sönder balans och stämning på hemmet.

I ett försök att skylla ifrån sig inför de boende, påstår man lögnaktigt att personalen var med på detta, trots att personalen protesterade vid det tillfället.

Nu är det dags för nästa varv i omsorgsförvaltningens förmynderikarusell. En redan för ett halvår sedan påtvingad schemaomläggning ska nu även den bytas ut mot ett annat schema.

Där ska den omtyckta 3-3-modellen får stryka på foten. En modell som inneburit att personalen, trots personalminskningar och under stora uppoffringar fått det att gå runt.

Som ytterligare lök på laxen vill man införa små personalenheter med begränsade arbetsområden.

Detta trots att Munkbohemmet inte är byggt för en sådan ordning och i det här fallet resulterande i att flexibiliteten minskar kraftigt samtidigt som man bjuder in till revirtänkande.

Som enda skäl anför man att det ska se lika ut på alla kommunens äldrevårdsavdelningar. I det här fallet tänker man tydligen köra över personalen som vanligt.

Är rätten att få bestämma viktigare än att få en fungerande organisation? Nej, lämna skrivborden och ge er ut i verkligheten.

BOENDEANHÖRIG SOM LIDER MED PERSONALEN

Mer läsning

Annons