Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muhammedbilderna bara bilder

Annons

Jag har inte sett de nidbilder som en dansk tidning publicerat på Muhammed - men de är dock bara bilder. Att döda för en bilds skull gör inte en normal människa. Det nya informationssamhället sprutar ut information och bilder, och det ställer så klart stora krav på oss människor som tar emot, det ofta envägsriktade budskapet.

Här i Sverige är vi förskonade från krig. Demokratin och en förhandlande diplomatisk förmåga är inget som bara kommer, det har många före oss kämpat för. En av anledningarna att många flyktingar väljer att komma till dessa breddgrader; just för att slippa våld, hot och korruption.

Så gott som varje dag förekommer i media berättelser om kvinnor som skadats, våldtagits, torterats, sålts och så vidare. Listan kan göras hur långa som helst. Men hur skulle världen se ut om alla kvinnor gav sig ut på gator och torg och slog ihjäl män, och brände upp hus där många män befann sig, och gjorde allt till personliga vendettor?

Det skulle inte skada om flera läste böcker om Dag Hammarskjöld. Hans idéer och inställning till diplomati, var tänkvärd. Denne man kom delvis från samma anfäder som jag vilket har fått mig att öppna ögonen för honom, fastän jag inte tidigare varit direkt intresserad av politiskt tänkande.

ANN-LOUISE

Mer läsning

Annons