Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MSB går ut med ny varning till allmänheten om brandrisken – "Läget är extremt allvarligt"

På grund av det ovanligt varma och torra vädret går nu Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, ut med ännu ett myndighetsmeddelande där man varnar allmänheten för den extrema brandrisken.

Annons

Mer läsning för Pluskunder:

Flera misstänkt anlagda skogsbränder i Mora, Malung och Vansbro de senaste dygnen: "Det känns fruktansvärt obehagligt"

Bildextra: Här kämpar brandkår och hjälparbetare för att få bränderna vid Hörken under kontroll

Brandmannen Jens L'Estrade kämpar mot skogsbränderna: "Alltid redo när folk behöver oss"

Bli Pluskund för bara en krona här

MSB har hittills i sommar gått ut med två myndighetsmeddelanden där man varnat för den höga brandrisk som råder i landet. På torsdagen gick man ut med ytterligare ett meddelande. Enligt MSB är det rådande väderläget ovanligt och man väljer därför att återigen varna allmänheten.

I meddelandet framgår att läget är extremt allvarligt och att det varma och ovanligt torra vädret för att brandrisken närmar sig rekordnivåer i stora delar av landet.

– Vi gör det här eftersom vi ser att läget fortsätter att vara extremt. Riskerna varierar geografiskt över landet och det handlar om ett utdraget förlopp över lång tid. Alla har ett ansvar att göra vad de kan för att undvika bränder i skog och mark. Allvarliga bränder kan ge stora konsekvenser som kan påverka människors liv och hälsa, säger Anna Nyman, operativ chef, i ett pressmeddelande från MSB.

Mer läsning

Annons