Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mp överklagar beslut

Annons

Miljöpartiet de gröna i Rättvik har överklagat bygglovet till länsrätten för ombyggnad av kommunens mässhall till bowlinghall. Orsaken är att miljöpartiet anser företagare och marknadsförsäljare drabbas. Mp ifrågasätter också att parken kompenserats ekonomiskt för att säga upp hyresavtalet med kommunen i förtid.

I överklagandet till länsrätten skriver miljöpartiet att Rättviksparkens hyresavtal med Rättviks kommun sträcker sig fram till 2007 och lika länge har företagare som tidvis använder mässhallen också sina hyresavtal med parken.

Miljöpartiet reserverade sig i miljö- och plannämnden mot beslutet att ge bygglov för ombyggnad av mässhallen på grund av att kommunen behöver en mässhall och därför att näringsidkare drabbas.

- Kommunen tar försörjningen från en person och ger till en annan och för att säga upp hyresavtalet med kommunen har parken fått kompensation.

- Jag vill värna rättsstaten. Det får inte gå till på det här sättet, säger Stig Fredriksson (mp).

- Informationen har varit bristfällig och flera människor drabbas. Dessutom sitter en representant för Rättviksparkens styrelse även i miljö- och plannämnden och var med när beslutet om bygglov fattades. Det anser jag vara jäv, säger Stig Fredriksson.

Det anser dock inte kommunalrådet Jonny Jones (c), som även anser att miljö- och plannämnden ger bygglov för själva ändamålet, inte på grund av vem eller vilka som sedan driver verksamhet där.

- Vi är överens med parken om att bryta avtalet och några personer drabbas, men vi anser den nya verksamheten är av stor betydelse för kommunen och har ett samhällsintresse. Avtalet är inte klart ännu, men vi är beredda att sälja lokalen och vi har för avsikt att göra parken skadeslös när avtalet sägs upp.

- De få dagar hyresgästerna har kvar i de avtal som finns med parken, kan inte stjälpa hela idén, men vi ska hantera det och se hur vi kan hjälpa de som drabbas.

- Kommunens uppgift är att hjälpa näringsidkare och privata satsningar, göra det möjligt och kratta i manegen, säger Jonny Jones.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons