Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorintresserade alltid motarbetade

Annons

Svar till Ove Gustafsson,

den 21 juni.

Ove Gustafsson skrev att streetracing uppmuntrar till vårdslös körning och problem på våra vägar. Det är dock inte så det ligger till.

De som kör i racen får så att säga "köra av sig" och behöver inte hävda sig på allmänna vägar. De få streetrace-/dragracearrangemang som får arrangeras här i vårt land gör därför trafiken mycket säkrare och bör därför uppmuntras.

Vi motorintresserade är motarbetade från första stund medan andra typer av sport-/idrottsverksamhet får bidrag i miljonklassen per år.

Nej, se till att våra politiker kan satsa lite på garageplatser och mekutrymmen så behöver inte alla ungdomar i 16-20-årsåldern dra runt fulla på våra gator. Det är många av dessa som är motorintresserade men inte har någonstans att vara.

Att det är cancerogena ämnen i däcksröken må så vara men är det inte bättre att i så fall förbjuda all typ av fordonstrafik, spritförtäring, sojaförtäring och andra farliga saker som rökning?

Det mesta av det jag räknar upp är ett klart större socialt hot än dessa få arrangemang av streetracing.

Ove Gustafsson är mycket välkommen att besöka Tallheds flygfält i Orsa nu till helgen och uppleva en trevlig helg med motorintresserade och deras fordon under kontrollerade former.

MATS HEMGREN

Mer läsning

Annons