Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte om försvunna katter

Annons

Kattägarna vid Notgården börjar nu få till stånd det eftertraktade nätverk, vars mål är att få stopp på kattplågeriet i området.

Under mötet lades strategier upp, för att göra just detta. I det närmaste vill gruppen få grepp om hur många katter, som rövats bort samt utöka gruppen.

Lars Persson, boende i området och själv kattägare, utsågs till gruppens kontaktman gentemot media.

-Vi vill försöka få folk runtomkring i byarna att höra av sig till Bergslagskatter, om det är så att de hittat katter de tror kan höra hemma här.

-Vi efterlyser även att fler kattägare vid Notgården, vars katter försvunnit att höra av sig till oss. Det finns nog ett stort mörkertal i området. Vi vill även få in fler av de boende i gruppen.

Två av katterna hittade nyligen hem till sina ägare, och på ett tag nu har inga fler försvunnit. Som nämnts i tidigare artiklar tros tre män i området ligga bakom djurens försvinnanden.

-Vi har inte varit i kontakt med de vi tror ligger bakom det här.

-Och vi har inte anmält något heller, annat än att jag anmälde min katt saknad när den försvann. Men den anmälan försvann visst hos polisen.

-Vi är mer oroade än upprörda just nu. Det viktigaste är att det här upphör, och att katterna kommer tillbaka, säger Lars Persson.

TOBIAS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons