Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte i dag Olmert_Abbas

Annons

Israels premiärminister och palestiniernas president möts i dag. Det ska bli inledningen till en serie möten för att återuppväcka fredsprocessen.

Ehud Olmert och Mahmud Abbas inleder samtal i eftermiddag i Olmerts officiella residens i Jerusalem. Därefter ska de mötas var fjortonde dag i enlighet med ett avtal som utrikesminister Condoleezza Rice tillkännagav under sin rundresa i Mellanöstern i mars.

Diskussionerna kommer sannolikt att gälla frigivning av palestinska fångar i utbyte mot en israelisk soldat som kidnappats av milis i Gazaremsan. De båda ledarna kommer också att diskutera administrationsformen för en framtida palestinsk stat, sade Olmerts taleskvinna Miri Eisin till AFP.

Israels vice premiärminister Shimon Peres sade samtidigt att Israel är redo för kontakter med Arabförbundet om Saudiarabiens förslag till fred.

Den saudiska planen innebär att Israel skulle få fred och normala förbindelser med arabländerna i utbyte mot reträtt från arabisk mark ockuperad under sexdagarskriget 1967. Dessutom ska palestinska flyktingar få återvända.

Israel avvisade planen när den presenterades 2002, men har nyligen sagt att den kan bli grundval för samtal förutsatt att flyktingfrågan omprövas _ vilket arabländerna har vägrat göra.

TT

Mer läsning

Annons