Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mosaik - en skola för alla

Annons

Svar till Lars Broman,

den 27 december:

Friskolan Mosaik är tänkt att vara en skola som är öppen för och välkomnar alla barn och ungdomar i Falun. Det är inte och har aldrig varit vår ambition att starta en skola enbart för Elsborgskyrkans barn.

Skolan har i dag behov av att på ett starkare sätt hitta vägar att ge eleverna lugna och trygga miljöer där de kan utveckla sitt lärande. Därför har vi fokuserat värdegrundsarbetet och vill att den svenska skolans värdegrund tillsammans med kristna värderingar ska genomsyra vår skola. Det gör vi bland annat i vårt profilämne livskunskap på kristen grund där kristna värderingar har en central plats; att älska andra som dig själv, förlåta den som gjort orätt och tala sanning. Vi vill att varje elev ska får en ökad självkänsla och självtillit, kunna lösa konflikter, behandla andra som man själv vill bli behandlad. En skola som lyckas i denna strävan tror vi är en trygg skola.

När det gäller kontroversiella frågor såsom abort, evolution, homosexualitet vill vi undervisa enligt läroplanens anvisningar, men vi tror att det är betydelsefullt att inte enbart redovisa de åsikter som i dag anses politiskt korrekta, utan också nämna att det finns människor som tror att det finns en intelligens bakom skapelsen. Skolan kommer att följa de lagar och regler som gäller för den svenska skolan och det garanterar en allsidig undervisning.

Vår skola har ytterligare två profilområden: Musik och tematiskt arbetssätt. En skola som innehåller alla dessa tre profilområden, tror vi blir den trygga och kreativa skola som vi eftersträvar.

KAJSA JANSSON, CAROLINA SUNDIN, BERTIL JANSSON

Mer läsning

Annons