Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mörk Amnelius har dåligt minne

Annons

Mörk Amnelius hävdar att bara ett möte ägt rum mellan Dalarnas sjukvårdsparti och socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet innan Dalarnas sjukvårdsparti tog ställning för alliansen. Verkligheten är att inte mindre än tre möten ägt rum med Dalarnas sjukvårds parti, där Mörk Amnelius deltagit i samtliga.

Det första mötet ägde rum i Borlänge den 20 september och hade dryga tio talet närvarande från Dalarnas sjukvårds parti och socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet.

Efter detta sammanträffande har tydligen minnet svikit Mörk Amnelius, för vår förhandlingshistoria är betydligt längre än så.

Nästa möte hade Dalarnas sjukvårdsparti bett att få ha enskilt med miljöpartiet för att höra mer om bakgrunden till att vi valt ett politiskt samarbete med socialdemokraterna och vänsterpartiet mitt under mandatperioden trots att vi hade en valteknisk samverkan med de fyra borgerliga partierna. Det avhölls i Folkets hus i Borlänge klockan 14 den 28 september. Närvarande från dsp var förutom Mörk Amnelius även Ken Swedenborg, Inga Kristiansson Evald, Anita Elverud, "Nille" och Inga-Lis Eriksson.

Därefter skedde samma dag ett tredje möte med socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet och Dalarnas sjukvårdsparti där vi under några timmar diskuterade möjligheter till politisk samverkan, vad jag minns bland annat översyn av organisation, konkurrensutsättning, tillgänglighet i närsjukvården, de små lasaretten och psykvården. Under detta möte agerade de olika representanterna från Dalarnas sjukvårdsparti under god enighet och vi hade, som jag upplevde det, en konstruktiv och seriös diskussion där inga sprickor i dsp kunde skönjas.

NIKLAS HENRIKSSON NIKLAS HENRIKSSON ÄR POLITISK SEKRETERARE I LANDSTINGET DALARNA FÖR MILJÖPARTIET DE GRÖNA.

Mer läsning

Annons