Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordvapen stals i Jakobsgårdarna

/
  • Misstänkt mordvapen. För fyra år sedan stals en planteringshacka på en plats i Jakobsgårdarna i Borlänge. Foto: polisen polisen

Annons

- Det är mycket som tyder på kontakter med personer i Dalarna. Vi ska undersöka de nya uppgifterna, säger kommissarie Lennart Styrman i Gävle.

I fredags häktades tre personer, två män och en kvinna, som misstänkta för den 35-åriga förskolläraren Madeleine Sandegårds försvinnande den 2 maj 2006.

De häktade är en 36-årig man som nyligen greps på ett behandlingshem i Hedemora där han tvångsvårdats.

Den andre mannen är 24 år gammal och kommer från norra Gästrikland.

Den 27-åriga kvinnan är 36-åringens flickvän. Hon häktades som misstänkt för skyddande av brottsling.

Åklagaren Mikael Hammarstrand presenterade så stark bevisning mot trion att Gävle tingsrätt gick med på en månads häktningstid mot normalt 14 dagar.

Nu har åklagaren tid på sig till den 25 april med att väcka åtal eller begäran omhäktning.

Det var den 2 maj 2006 som 35-åriga förskolläraren Madeleine Sandegård försvann. Hon sågs senast vid Rönningen efter riksväg 80 mellan Hofors och Falun.

Polisen har hela tiden utgått från att Madeleine mördades och att hennes kropp dumpats i närheten av Hofors, södra Dalarna eller i skogarna efter riksväg 80 mot Falun.På morgonen den 4 maj larmades räddningstjänsten i Hedemora till Älvgården efter länsväg 270 mellan Hedemora och Långshyttan där Madeleines bil stod i brand.

- Hackans skaft förstördes vid branden. Men vi har rester kvar av träskaftet, säger kommissarie Lennart Styrman vid polisen i Gävle.

I dag inleder mordgruppen undersökningar i Borlänge sedan det kommit fram att en planteringshacka blivit stulen på en plats i Jakobsgårdarna.

- Jag kände igen hackan på bilden i torsdagstidningen. Innan hackan försvann hörde jag att någon gick förbi huset utanför fönstret. På morgonen var hackan och skaftet borta, berättar polisens vittne.

Nu fortsätter mordutredarna kartlägga de häktades kontakter med personer i Borlänge och Falun.

- Vi har redan uppgifter om att framförallt 36-åringen känner folk i Avesta och Hedemora, säger kommissarie Lennart Styrman.

Mer läsning

Annons