Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordbrandsanhållen nekar

Annons

Den 30-årige man som misstänks för anlagda bränder i Unnaryd i gränstrakten Småland/Halland nekar till brott. Ändå har gripandet av honom fått de hårt prövade ortsborna att andas ut.

Sedan i somras har det varit cirka 15 anlagda bränder i trakten. Det är oklart hur många av bränderna som den anhållne 30-åringen misstänks för.

Spaningsledaren Lars Hamrén säger att polisen går igenom alla bränderna, men först vid en kommande häktningsförhandling anger man exakt vilka man vill knyta till den anhållne.

Några nya förhör med den anhållne hölls inte på torsdagen. Enligt flera tidningar är han brandman på deltid. TT har fått uppgiften inofficiellt bekräftad, men varken polis, åklagare eller advokat vill kommentera den.

Lars-Erik Brolin, räddningschef i Hylte:

Enligt Unnarydsbor som TT talat med är 30-åringen välkänd på orten. Sedan en tid ska han ha förekommit i spekulationerna om vem som kan ligga bakom bränderna.

Även Smålandsstenar i Jönköpings län, ett par mil från Unnaryd, har skakats av anlagda bränder den senaste tiden. Än så länge misstänks inte 30-åringen för någon av dessa, men den fortsatta utredningen ska visa om det kan finnas samband med bränderna i Unnaryd.

Senast på fredagsförmiddagen bestämmer kammaråklagare Mari-Louise Eskilstorp om hon ska begära den anhållne häktad. I annat fall måste han försättas på fri fot.

TT

Mer läsning

Annons