Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moratjej talar på världsmötet Tällberg forum

Annons

- Det är mycket de kommer att fråga om. De vill veta om nya idéer, hur jag ser på politiken kring företagande, och hur ett företag ska se ut. De ställer frågorna och vi svarar, säger hon.

Emma är inbjuden efter att ha vunnit pris som bästa säljare i Dalarna, i Ung företagsamhets tävling förra året. Tillsammans med en tjej från Värmland startade hon ett företag som erbjöd danskurser till barngrupper och företag.

Hon har sedan varit med vid flera olika evenemang och pratat om sina idéer.

Emma har startat ett eget dansföretag sedan dess, som är verksamt i Mora. Hon arbetar också extra under sommaren på Glassbaren vid kajen, men idag kommer hon, inför publik, att berätta om sin syn på företagande.

- Det är lätt att starta ett företag i dag, men man får kämpa för att driva det. Det är viktigt att starta ett företag som man brinner för, inte bara göra det för att tjäna pengar. Då tänker man bara på pengar och inte på företagets innehåll, säger Emma.

- Ska företaget marknadsföras någonstans måste du verkligen veta vad företaget gör och annonsen måste vara personlig. Det räcker inte bara med en plansch någonstans.

Efter att, under en mässa i Stockholm, bland annat ha diskuterat med skolminister Ibrahim Baylan, och pratat inför mässdeltagarna, är Emma inte nervös inför dagens framträdande. Hon ser fram emot att lära sig mer om utvecklingen i världen vad gäller våld, hot och terrorism.

- Just nu är det mycket bråk i världen, med terrorism och så. Det är intressant att höra vad de som jobbar med de frågorna varje dag, tycker och tänker göra.

Emma skulle också vilja diskutera utbildningsfrågor.

- Jag tycker inte skolan fungerar bra. Den hjälper inte dem som har det svårt och behöver hjälp, tycker jag. Där behövs det en insats, säger hon.

DAN HAVEMOSE

Mer läsning

Annons