Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moras rysare fortsätter

/

Annons

Precis som förutspåtts blir det i seriens sista skälvande minuter som avgörandet kommer att fällas. Vilka lag spelar slutspel, vilka tar semester och vilket lag gör Malmö sällskap i kvalserien?

Förhoppningen var att en seger i går åtminstone skulle ställa Mora på säker mark, kanske till och med på slutspelsplats.

Men trots en överlägsen 5–2-seger över ett mycket blekt Modo fortsätter Mora sväva i ovisshet.

– Vi kan inte göra annat än att ta en match i taget. I dag (läs i går) tycker jag att vi gör tre bra perioder. Och även om resultaten inte går vår väg är jag mycket nöjd över segern, säger Harri Rindell.

Om serieslutet är en förstklassig nagelbitare för Mora är det en transportsträcka för Modo som ligger fastgjuten på sin tredjeplats.

Det syntes också på spelarna.

Förutom en mycket kort period i inledningen av den andra perioden spelade Modospelarna bara på bråkdelen av sin kapacitet.

– Jag förstår ju killarna, de har huvudena någon annan stans. De tittade mest på resultattavlan, säger Modos tränare Harald Lückner som inte hade mycket att glädjas åt denna afton.

Efter att Teemu Elomo i ett vackert samspel med Eric Johansson satt 1–0 till hemmalaget intog Modo paralyseringsposition.

Jarno Kultanen krutade in 2–0, Mikael Simons vände in 3–0 och Martin Jansson ribbade in 4–0, allt i den andra perioden.

– Vi går bort oss något fruktansvärt, de blir någon slags raggarhockey, kommenterar Lückner.

Klar seger, som sagt, men samtidigt vann Skellefteå mot HV 71, Djurgården över Malmö och Luleå tog ytterligare en förlängningsseger borta mot Frölunda.

Returen i morgon har all möjlighet att bli ett hockeydrama att minnas, kanske lika mycket för vad som händer på resultattavlan som på isen.

– Det är Per (Djoos) som håller koll på den, jag tittar bara på matchen, säger Rindell iskallt.

Mer läsning

Annons