Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moras krögare besvikna på JVM

Annons

En rundringning bland restaurangerna och hotellen i Mora och i Leksand ger en samstämmig bild, viss besvikelse i Mora och stor glädje i Leksand.

- Vi har haft fullt ända sedan annandagen. Det är talangscouter, press och sponsorer. Vi kommer att ha fullt till och med trettonhelgen, berättar Svend-Erik Lobben på Dalecarlia hotell i Tällberg.

JVM började 26 december och avslutas med final i Leksand 5 januari. Flera lag har bott på hotellen i Mora, liksom en del supportrar. Men festen har uteblivit och Moraborna har inte gått ut på restaurang mer än vanligt.

Här följer några kommentarer från några av de restaurang- och hotellägare tidningen pratat med.

Björn Engvall, Vi på Hörnet:

- Vi trodde att det skulle bli mycket mer folk, med tanke på snacket innan. Det blev inte som vi trodde och vi har till och med strukit folk på schemat.

Mikael Jonasson, Mora Hotell:

- Vi tycker att det är lite mindre än vi trott, vi hade väntat oss lite mer liv och rörelse eftersom förväntan var väldigt stor. Vi har inte fullbelagt. Folk har nog inte känt till vilken omfattning ett junior-VM har.

Sven-Åke Dahl, Hotell Siljan:

- Vi har några lag som bor hos oss, sen har vi inte så mycket mer. I och med att finalen går i Leksand har några bokat av och flyttat till Leksand. Vi är glada ändå för det är ett litet uppsving.

Hans-Olof Bogren, Moraparken:

- På restaurangsidan är det otroligt lugnt, vi har inte märkt att det är junior-VM. Vi har inte fullbelagt, men det är trevligt att junior-VM satt Mora på kartan.

Sten Svensson, Tre hotell i Mora:

- Hotellen är välbelagda. Men vi hade hoppats att det rörde sig lite mer folk på samhället.

Ralf Andersson, Wasa-stugan:

- Alla pratade om hur stort JVM skulle bli. Det var synd att det inte blev så.

Tongångarna i Leksand är annorlunda.

Salka Börjesson, Green hotell:

- Vi har en grupp på hundra kanadensare hos oss, det är full fest på kvällarna. De ville ha hela hotellet, men vi släppte bara halva, eftersom vi har så många stamgäster. Jag ser junior-VM som väldigt positivt.

Vad JVM inneburit för handeln i Mora är för tidigt att säga, enligt Mora köpcentrums ordförande Iréne Andersson.

- Vi märker att det är ännu mer turister här, som går i butikerna. Men jag har inte hunnit stämma av med medlemmarna.

BIRGER NYLÉN

Mer läsning

Annons