Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morales: Fidel-fest i april

Annons

Lördagen den 28 april är Fidel Castro tillbaka. Då tar diktatorn åter över presidentmakten på Kuba, uppger hans bolivianske kollega Evo Morales.

Datumet är treårsdagen för det regionala samarbetet Alba och ettårsdagen av Bolivias anslutning till det. Och denna högtidsdag "blir tillfället att vara med om vår broder Fidels återvändande till Kubas presidentämbete. Presidenterna från sex länder kommer att delta", säger Morales enligt bolivianska medier.

Hur Morales kommit fram till detta framgår inte, men det är i linje med den senaste tidens signaler om den kubanske ledarens återhämtning. Den gode vännen och Nobelpristagaren Gabriel García Márquez har sagt till spanska El País att de två männen tog kilometerlånga promenader när de träffades nyligen.

Den 80-årige Fidel Castro lämnade i samband med en akut magoperation i somras över makten till sin yngre broder Raúl Castro. Sedan dess har Fidel inte visat sig offentligt.

Alba (Alternativa Bolivariana para las Américas) är en samarbetsmekanism mellan de tre USA-skeptiska länderna Bolivia, Kuba och Venezuela.

TT

Mer läsning

Annons