Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morabo häktad efter kassaskåpskupp i Ånge

Annons

En 25-årig man, från Mora, har häktats av Sundsvalls tingsrätt. Han är på sannolika skäl misstänkt för fyra stölder och ett stöldförsök. En 32-årig man, från Alby, blev också häktad för delaktighet i brotten. Polisen hittade narkotika i bilen när männen greps.

Det var i onsdags som männen greps av polisen i Ånge.

De är bland annat misstänkta för att ha stulit kameror värda 100 000 kronor vid ett inbrott, i tisdags, i en fotobutik i Sundsvall. När polisen, i fredags, gjorde husrannsakan i tre lägenheter hittades 15 kameror som antas komma från inbrottet.

Efter stölden i fotobutiken åkte 25-åringen och 32-åringen vidare mot Ånge. Enligt polisen stannade männen vid Statoil-macken i Erikslund för att göra inbrott, men de misslyckades. Efter den händelse är männen misstänkta för stöldförsök och skadegörelse.

Enligt utredningen fortsatte männen till centrala Ånge där de krossade ett fönster till en klädbutik. Efter att ha misslyckats med att bryta upp kassaskåpet, tog de med sig några klädesplagg och flydde.

De körde vidare till hotell Mittlandia i Ånge där de lyckades få upp kassaskåpet. Männen tog pengarna som fanns i säkerhetsskåpet och försvann.

Flera personer såg tjuvarna och kunde lämna signalement som ledde till att polisen kunde gripa männen på onsdagsförmiddagen.

Kammaråklagare Marie Reutne begärde att häktningsförhandlingar i Sundsvalls tingsrätt skulle hållas bakom stängda dörrar av utredningsskäl. En begäran som tingsrätten gick med på.

Åtal ska vara väckt senast fredag den 13 januari.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons