Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ZornSkrinnet - en kall skridskofest

Gammal som ung var välkomna till Saxviken i Mora under lördagen för en skridskofest. Det var full fart, alltifrån små barn till vuxna entusiaster slöt upp för en dag på isen.

Annons

Många hade tagit sig ut till Saxviken i Mora, då skridskoföreningen Orsa-Mora Skating under lördagen anordnade det årliga ”ZornSkrinnet och Barnrace”. Alla var välkomna, ung som gammal, för att tävla eller bara åka lite skridskor på Siljan och njuta.

Några av aktiviteterna som anordnades på isen var race för de allra minsta barnen, och en tipspromenad för de vuxna.

I barnracet fick alla barn i olika åldrar ställa upp och tävla. Loppet kördes på en raksträcka med tidtagning, och efteråt delades medaljer ut till alla deltagare. För de vuxna erbjöds en tipspromenad efter en bana på isen om sträckan 2,5 kilometer.

– Vi gör detta för att få ut fler barn på isen och i den friska luften, berättar Björn Hagelby, en av arrangörerna från Mora-Orsa Skating förening.

Mestadels var det barnfamiljer som hade dykt upp, men också en och annan skridskoentusiast var där för en trevlig helgaktivitet. Då både skridskor, hjälm och stavar även hyrdes ut direkt på plats, var det inte undra på att många dök upp, så praktiskt!

Kommande tre lördagar anordnar föreningen fler is-aktiviteter, ”På isen i Orsa”, ”På isen i Mora” och ”SiljanSkrinnet”.

Mer läsning

Annons