Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vittnen berättade i rätten om mordnatten

–Den sista de såg på brottsplatsen var den misstänkte 29-åringen, sa ett vittne i Mora tingsrätt under fredagen.
Flera vittnen har berättat om kvällen och natten när den 25-årige mannen från Idre hittades död i sin bostad.

Annons

Tidigt på morgonen den 15 maj i år vaknade familjen i Idre av att någon bankade och slog på ytterdörren.

– Vi vaknade av skrik och att någon slog hårt på dörren. Vi blev rädda och jag kikade ut genom ett fönster för att se vem eller vilka det var utanför, berättade den medelålders mannen i Mora tingsrätt under fredagen.

Under mordrättegångens tredje dag lyssnade rätten till ett antal vittnen. Den mördade 25-årige mannen från Idre hade kvällen den 14 maj bjudit på fest. Ett flertal personer kom, både på middagen och festen senare på kvällen. Även mannen och kvinnan, som under fredagen vittnade i Mora tingsrätt var bjudna till 25-åringens fest.

– Nej vi gick inte till festen. När jag tittade ut fick jag se en tjej och en kille. Jag kände igen dem. Flickan var hysterisk, hon låg ner och skrek att "någon är mördad". Den sista de såg på platsen var den misstänkte, berättade mannen.

När mannen fått klart för sig vad, som hänt, tog hans fru tog hand om ungdomarna. Själv tog han sig till huset, som pekats ut, som brottsplats och där flickan funnit en troligtvis död person liggande på sovrumsgolvet.

Flickan hade tidigare på kvällen varit på festen men kom tillbaka för att hämta sin kvarglömda väska. Hennes nycklar var fortfarande borta, så hon gick än en gång till huset för att leta efter dem. Det var då hon upptäckte kroppen.

– Under tiden jag gick ringde jag SOS alarm och fick prata med en polis, som jag talade med i telefonen när jag gick in i huset.

– Ytterdörren stod på vid gavel. Jag gick in i huset och såg in i köket där det var lämningar efter en fest. I sovrummet låg en person på golvet. Mannen visade inga reaktioner. Jag bedömde att han var död.

Mannen bad polisen att komma. Han inväntade räddningstjänsten.

Polisen förhörde senare både tjejen och killen, som var de första på platsen.

Mannens fru tog hand om ungdomarna och de berättade om vad som hänt.

– Flickan var mycket chockad och rädd. Killen berättade att han tidigare sett den misstänkte med något, som såg ut som en liten lie eller kniv instucken under bältet eller i bakfickan. Flickan lugnade sig något efter en stund. Jag visste att det var fest hos 25-åringen. Vi var också bjudna, berättade frun till mannen, som larmade polisen.

Vittnesförhören fortsatte under fredagseftermiddagen i Mora tingsrätt.

På torsdag är det slutplädering i rättegången.

Mer läsning

Annons