Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vasaloppet inhägnade markområde under Halvvasan

Under Halvvasan började Vasaloppet inhägna ett område i Hökberg. Detta för att undvika att folk skulle beträda mark som inte tillhör organisationen.

Annons

Den avspärrade ängen får inte beträdas. Därför är den avspärrad med band.

Under pågående Halvvasan satte Vasaloppet upp ett band för att inhägna ett område som ligger i anslutning till Hökbergskontrollen.

– Vi har själva inte gjort något på den ytan. Det är privat mark och vi har inget avtal på att få vara där, berättar Tommy Höglund, sportchef Vasaloppet, som fortsätter:

– Men det började gå mycket folk över ytan. De genade över marken. Organisationen satte därför upp ett band så att publiken inte kunde springa där.

Den långa Vasaloppsarenan korsar många markägares gränser. Det rör sig om runt 900 olika skiften. Tommy Höglund tror dock inte att det kommer att bli några liknande band längs spåret.

– Jag tycker att de markägare som vi har i närheten av arenan är väldigt positiva och tillmötesgående. Vi har just inga problem någonstans, förklarar Tommy Höglund.

Hökberg var tidigare i somras problematiskt för Vasaloppet då man inte kom överens med en markägare som ansåg att det var ett bekymmer att spåret passerade över marken. Därför har man i dag flyttat på spåret. Likaså inhägnade man området under sommarveckan.

Det resulterade då i flera kommentarer och en insändare.

Men denna avspärrning är ingen förfrågan från familjen som äger marken menar Gunilla Spjotgard, dotter till markägaren:

– Jag vet ingenting om det. Det är definitivt inte markägaren som bett om någon avspärrning. Jag har inte blivit kontaktad av Vasaloppet om det. Jag har just inga åsikter i ärendet, berättar Gunilla Spjotgard.

Och den numera avspärrade delen i Hökberg kommer inte påverka arrangemangen mer än att publik inte längre kan, eller ska, gena över den ytan.

Mer läsning

Annons