Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung man döms för grov misshandel – slog, sparkade och hotade tonårspojke

En ung man från Mora kommun har dömts till villkorlig dom med 220 timmars samhällstjänst för grov misshandel och olaga hot. Han har slagit och sparkat en tonårspojke och sedan skickat hotfulla meddelanden till honom.
Mannen erkänner misshandel av normalgraden men förnekar olaga hot.

Annons

En ung man från Mora kommun har dömts till villkorlig dom med samhällstjänst för grov misshandel och olaga hot. Han har slagit och sparkat en tonårspojke och sedan skickat hotfulla meddelanden till honom.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Från krisläge till blomstrande aktivitet – så räddades ridklubben: "En av Dalarnas finaste anläggningar"

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde unge mannen är i 20-årsåldern och bosatt i Mora kommun. I början av juli i fjol befann sig mannen på en plats i Våmhus i Mora kommun där han hamnade i bråk med en tonårspojke.

Tonårspojken har berättat att mannen lånade pojkens moped och sedan skulle tanka den med bensin. När pojken sade att mopeden inte fick tankas med ren bensin så blev mannen arg. Sedan slog mannen honom i huvudet och när han föll till marken så sparkade mannen honom flera gånger, mot armarna och bakhuvudet. Enligt pojken var sparkarna hårdare än slagen.

Efter att en kamrat till mannen slitit bort denne kunde pojken springa från platsen och han fick sedan skjuts hem och vidare till lasarettet där han fick en nackkrage på grund av smärtan i nacken. Efter händelsen fick han svårt att sova.

Ett par dagar senare skrev mannen hotfulla saker till pojken via Instagram. Detta efter att någon hade klottrat på ett hus som tillhörde mannen, vilket pojken uppger att han inte vet något om.

Mannen själv har uppgett att det blev bråk mellan honom och pojken men har förnekat sparkarna. Han erkänner misshandel av normalgraden, genom att han har slagit pojken med flera knytnävsslag, bland annat när pojken låg ner.

När det gäller det olaga hotet så förnekar mannen brott. Han medger mannen att han skrev till pojken men att detta inte var hotfullt och att syftet bara var att få reda på vem som hade klottrat på huset.

Mora tingsrätt anser att bevisningen visar att det står klart att mannen har slagit och sparkat pojken. Dessutom anser tingsrätten att mannen borde ha insett att meddelandena som han skrev ett par dagar senare kunde uppfattas som hotfulla.

Mora tingsrätt dömer mannen för grov misshandel samt för olaga hot. Han döms till villkorlig dom med 220 timmars samhällstjänst. Tingsrätten påpekar att påföljden motsvarar nio månaders fängelse, om fängelse hade valts som påföljd. Mannen ska även betala 22 000 kronor i skadestånd till den misshandlade pojken samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons