Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre män åtalas för stöldturné i Mora – ska ta stulit märkeskläder för över 20 000 kronor

Tre män åtalas för stöld från två modebutiker i Mora centrum. De ska även ha försökt genomföra en tredje stöld, men misslyckades.

Annons

Männen, som är i 20-årsåldern, ska den 18 oktober förra året ha stulit märkeskläder från två butiker i Mora centrum. Dels från Gray´s, där de olovligen tagit kläder till ett värde av 11 991 kronor. De ska även ha stulit kläder från Kompis, då till ett värde av 10 200 kronor.

De tre männen åtalas även för förberedelse till stöld, då de ska ha preparerat en plastpåse och en datorväska med folie som de hade med sig in i JC i Mora centrum. Även det inträffade den 18 oktober. Vid det tillfället ska de dock inte ha lyckats genomföra någon stöld utan greps i butiken.

Männen åtalas nu för två fall av stöld och ett fall av förberedelse till stöld vid Falu tingsrätt. En av männen erkänner brott när det gäller stöld från de två butikerna, men förnekar förberedelse till stöld. En annan erkänner stöld från en av butikerna, men nekar till stöld från den andra och också till förberedelse till stöld. Den tredje mannen förnekar brott på alla punkter.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons