Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomteland får nya ägare – familj tar över från Grönklittsgruppen

Två dagar innan julafton byter Tomteland i Gesunda i Mora ägare. Företaget Se Bra Invest AB förvärvar nu parken av Grönklittsgruppen AB, det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

För snart tio år sedan, 2008, förvärvade Grönklittsgruppen Sagolandet Tomteland. Grönklittsgruppen skriver i pressmeddelandet att Tomtelands verksamhet markant skiljer sig från företagets övriga anläggningar, och att verksamheten nu behöver en ägare som har "full koncentration" och rätt kompetens för att utveckla anläggningen.

Läs också: [+] Familjen Collett köpte Tomteland: Det är tomtekraft inblandad

Läs också [+]: Roger Moores "gentlemannasvar" till Berit – när de möttes på Tomteland

Grönklittsgruppens omsättning har fördubblats de senaste fyra åren till cirka 350 miljoner kronor, och man vill nu fokusera på kärnverksamheten, som är camping och skidanläggningar.

Tomten själv ska vara nöjd med ägarbytet på Tomteland. Foto: Montage/Arkivbilder

Nya ägare till Tomteland blir företaget Se Bra Invest AB, som ägs av familjen Collett, där Camilla Collett varit med och byggt upp konceptet med Tomteland, och också varit vd för parken i över 15 år.

Läs också [+]: Besöksrekord när Tomteland öppnar upp för säsongen

"Vi är övertygade om att bolaget med Camilla och Tommy Collett i spetsen kommer att kunna utveckla Tomteland vidare" skriver Grönklittsgruppen i pressmeddelandet.

Man meddelar vidare att även tomten själv är nöjd med ägarförändringen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons