Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tävling har fått ny sponsor: ”En stor ära”

Ett triathlon i augusti känns avlägset då vintersäsongen knappt börjat. Men tiden går snabbt och Mora Triathlon har redan börjat planera inför den kommande tävlingen. Nu också med uppbackning från ett lokalt företag.

Annons

Nästa år firar Mora Triathlon femårsjubileum. Denna gång kommer de dock arrangera tävlingarna under ett annat namn: Morakniv Triathlon.

Det anrika knivföretaget i Östnor kommer nämligen att bli tävlingens samarbetspartner och sponsor. Tanken är att samarbetet ska skapa förutsättningar för ännu mer aktivitet i Mora.

– Det känns väldigt spännande att ge sig in i Triathlonvärlden, säger Henk Noback, vd Morakniv.

Fredrik Blom och Magnus Sjöström träffade Henk Noback, mitten, först på Moragalan. Sedan gick det fort. Nu är avtalet påskrivet och klart.

Han ser det som ett långsiktigt samarbete och ett sätt att stödja bygden. Tävlingen som arrangerats årligen har visat att killarna bakom organisationen har ett otroligt driv och ett smittande engagemang, menar han vidare.

– Tävlingarna skapar mervärde för hela Mora och det är just sådana initiativ och samarbetspartners vi vill jobba med, förklarar Henk Noback.

Innebär detta att tävlingen kommer förändras? Nej, det är samma organisation och ledning som håller i trådarna. Tävlingen kommer genomföras med tre olika distanser under två dagar i augusti.

För oss är det en stor ära att få samarbeta med Morakniv. Det känns väldigt bra. Man blir stolt över att ha ett sådant välkänt varumärke i ryggen.

– För oss är det en stor ära att få samarbeta med Morakniv. Det känns väldigt bra. Man blir stolt över att ha ett sådant välkänt varumärke i ryggen, säger Fredrik Blom, tävlingsledare, som är glad över att avtalet är långt och bygger på ett långsiktigt arbete.

Tävlingen har vuxit stadigt varje år men Fredrik tror och hoppas på är att de nu kommer att nå ut till ännu flera deltagare i och med detta samarbete.

– Vi tror vi kan ta tävlingen till en helt ny nivå. Jag skulle inte bli förvånad om vi dubblar antalet deltagare jämfört med tidigare år, avslutar Fredrik Blom.

Mer läsning

Annons