Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stulen värmepump i Katrineholm hamnade i villa i Mora

/
  • Pumpstöld. I den här villan i Mora monterades den värmepump som stals från en byggarbetsplats i Katrineholm. Det finns inga misstankar mot husköparen i Mora som handlat i god tro och fick en väl inslagen värmepump till sitt bygge.

Annons

Det här uppdagades för en tid sedan i Katrineholm sedan husköparen där gjort polisanmälan. Enligt uppgift kom en lastbil utan några firmamärken inkörande på byggarbetsplatsen där köparens hus skulle resas. På tomten låg bland annat ett garage i block samt en värmepump. Ur lastbilen hoppade ett par man och började förbereda att lasta på värmepumpen som köparen betalat.

- Vad gör ni med mina grejer, undrade husköparen ?

Han fick till svar från de två männen att de handlade på order "uppifrån" att värmepumpen skulle flyttas eftersom det handlade om stöldbegärligt gods.

- Jag kan skydda mina saker själv, förklarade köparen.

Männen i lastbilen insisterade och lastade på värmepumpen och körde iväg.

Husköparen gjorde polisanmälan och utredningen har handlagts av Katrineholmspolisen. Sedermera har åklagare kontaktat polisen i Mora och beordrat husrannsakan i de hus Bostadsinvent sålt här. I ett av husen fanns den värmepump som försvann från tomten i Katrineholm.

Husköparen i Mora är på inga sätt misstänkt för inblandning i den här härvan. Hus och inventarier har inköpts i god tro och värmepumpen är nu installerad i villan.

Bostadsinvent har gjort sig ökänt i övre Dalarna. Enskilda och företag har miljonkrav på företaget som tydligen numera försöker uppträda under namnet Gröna Hus.

Mikael Ågren, mäklare vid Mäklarringen i Malung, har sålt Bostadsinvents hus. Nu tar han helt avstånd från företaget och dess metoder.

Uppenbarligen tror sig personerna bakom Bostadsinvent eller Gröna Hus att det går att klämma ut mera pengar i Mora och övre Dalarna. För två-tre veckor sedan kontaktade någon via telefon Tomas Granath, fastighetsmäklare vid Riksmäklaren i Mora. Telefonrösten sa att han representerade Gröna Hus som hade ett bestånd av nybyggnadsobjekt som de behövde hjälp av mäklare för att avyttra.

Tomas Granath säger till tidningen att han var misstänksam och bad vederbörande skicka uppgifter och telefonnummer.

Det har inte kommit några uppgifter och det anser Tomas Granath vara bekräftelse på att vederbörande telefonröst var ute i oseriösa ärenden.

Mer läsning

Annons