Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor skadegörelse på Färnäs IP

/
  • Kritburk. Den här bussen har fått sidorutan plus vindrutan krossade genom att en stor burk med kritfärg för linjemarkering använts som tillhygge.
  • Två sidorutor. Den här bussen har fått två sidorutor krossade.
  • Armerat glas. Kioskbyggnaden har armerat glas innanför gallren. Samtliga rutor krossades under torsdagsnatten.
  • Omklädningsrummet. Garderobsdörrar och väggar har sparkats sönder i omklädningsrummet av vandalerna.

Annons

- Det känns fullständigt hopplöst. Ska det fortsätta så här har klubben inte råd att driva någon verksamhet, förklarade klubbens kanslist Jan-Eric Larsén sedan han gått igenom förödelsen på torsdagsmorgonen.

Under onsdagskvällen var det full träning på idrottsplatsen. De olika ungdomsgrupperna tränade inför väntande seriespel och till helgen är det hemmapremiär för A-laget.

- Det är inte roligt att ta emot gästande lag när det ser ut som ett bombnedslag drabbat anläggningen, fortsatte Larsén.

Det var inte känt om några tillgrepp gjorts utöver skadegörelsen.

Enbart att ersätta det krossade glaset på bussar och byggnader uppskattades av tillkallad glasmästare kosta cirka 25 000 kronor. Till detta kommer alla förstörda snickerier med mera.

- Vi har under årens lopp varit utsatta för många nidingsdåd, speciellt mot kioskbyggnaden. Den har vi tvingats förstärka med anordningar så att den ser ut som Fort Knox. Trots det ger de sig på den och förstör det som kan förstöras, konstaterade Jan-Eric Larsén uppgivet i väntan på att tillkallad polis skulle komma.

Till sist. Den som lämnar Färnäs IP kan på portalen läsa; "Tack för ert sportsliga uppträdande".

Den frasen kan vandalerna ha i åtanke sedan de förstört för sina jämnåriga.

Mer läsning

Annons