Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spårtema på barnens vårsalong

/
  • Spåret av en gubbe. Det gjorde Rickard Kindgren i färgtrycket efter han varit runt på utställningen och många intryck av spår på Kulturhuset.
  • Spår efter skor. Emma Ållas försöker följa dem under sitt besök på barnens vårsalong.
  • Färgtryck. Joakim Eriksson skapar med inlevelse.
  • Luktar det kaffe. Det frågar sig Carolina Skogs under den hemliga resan med låtsaståget. Där ingick en luktlek med förbundna ögon för att spåra vad som dolde sig i burkarna.

Annons

Barnens årliga vårsalong öppnade den 9 mars på Kulturhuset i Mora och håller öppet en bit in i april. Utöver själva utställningen, som är öppen för alla, bjuds kommunens barn från fyra år upp till klass tre in till att delta i en allföreställning där även handledare från kulturskolan Miranda medverkar.

Sylvia Måsan, Lisbeth Reinered, Maggi Nygårds, Anneli Norell, Marlies Nyberg och Frida Clevermark tar emot barnen på olika stationer längs den fingerade tågresan.

Lisbeth Reinered, som i vanliga fall arbetar på Särskolan vid Utmelandsskolan, var med och startade den årliga vårsalongen för barn redan 1988. Det är först på senare år begreppet kreativ verkstad utökats med teater och musikinslag.

I början av året skickas erbjudande ut till dagis, skolor och fritids om att deltaga i Barnens vårsalong. Flera skolor har skickat in teckningar till årets vårsalong på spårtemat. Bidrag som visas i en utställning, som rymmer halva ytan av utställningshallen.

Under utställningstiden kommer olika barngrupper på besök till uställningen för att själva med och skapa nya alster.

När tidningen är på plats är det Solens Fritids från Morkarlby som medverkar på Vårsalongen. Efter den spännande tågresan med många olika "stationsstopp" klipper barnen själva till en figur efter eget val och gör ett färgtryck.

Besöket avslutas med att barnen får mingla med saftglas i handen och skriva in sitt namn i gästboken på vernissagen av sin egen utställning.

Mer läsning

Annons