Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollerökäringen är tillbaka

Återkomsten, ett kärt återseende blir det när Sollerökäringen kommer tillbaka till den sccen där det en gång började.
Britt-Liz Jönsson firar 25-års jubileum, som revyartist och har flera av artisterna och musikerna med sig i nya föreställningen Återkomsten.

Annons

Det var på Sollerö kommunalhus scen det en gång började. För 25 år sedan inledde Britt-Liz Jänson sin karriär, som revymakare. Hon både skriver, producerar och agerar.

– Det har blivit närmare 30 uppsättningar genom åren. Jag älskar att möta publiken. Både Siv Sjöberg och Britt-Inger Nilsson, som varit med i tidigare föreställningar är med i Återkomsten.

Återkomsten är precis, som namnet berättar, en återkomst till Sollerön. Revyn spelas på kommunalhusets scen inom ramen för nybildade Kulturföreningen Ejnar.

– Jag vill göra saker, som berör och saker med kvalitet, som går att uppleva här på landsbygden. Hälften av materialet kommer från tidigare revyer och hälften är nyskrivet. När publiken skrattar gott och vi kanske lockat fram en liten tår, då är revyn bra.

All musik i föreställningen är skriven för revyn. Mats Jonsson är kapellmästare och Mikael Eriksson, musiker och en hemlig gäst medverkar också.

Det blir bara tre föreställningar, den tredje, fjärde och femte november. Publiken kan vänta mycket reflektioner kring mänskliga företeelser i ett kvinnligt perspektiv, som bland annat träning och facebookanvändning.

Britt-Inger Nilsson och Britt-Liz Jönsson,  längst bak står den hemliga gästen, Siv Sjöberg och kapellmästaren Mats Jonsson. Mikael Eriksson kunde inte vara med på bilden. Han var ute på älgjakt.

Sedan Kulturföreningen Ejnar hade premiär den första oktober i år har över 400 personer blivit medlemmar och premiärkvällen med musik på två scener blev mycket lyckad.

Föreningen, uppkallad efter en lokal personlighet på Sollerön, Ejnar med j.

– Alla älskade Ejnar. På hans begravning var hela kyrkan absolut fullsatt. Ejnar är en hyllning till honom.

Efter Återkomsten kan det bli något annat än revy.

– Jag har fått en fråga om jag kan skriva ett folklustspel och jag sitter just nu i Venjan och funderar på det, säger Britt-Liz.

Mer läsning

Annons