Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollerö golfklubb AB i konkurs

Sollerö golfklubbs aktiebolag är försatt i konkurs, det handlar om driftsbolaget och inte själva golfklubben. Både klubbens ordförande och konkursförvaltaren är optimistiska om att det hela ska komma till en bra lösning och att den vackra golfbanan ska kunna leva vidare.

Annons

Sollerö golfbana.

Sollerö golfklubb, som invigdes i 1991, fick en tung start. Den påkostade banan, byggd som en mästerskapsbana, överlevde inte de första åren utan landade då i en stor konkurs 1993. Det med skulder på 36 miljoner kronor. Skulder som då även drog med sig den intilliggande stugbyn.

Golfklubben kom dock på fötter och drevs först i privat regi av två delägare innan Sollerö Golfklubb tog över anläggningen 1999.

Sedan har golfbanan drivits av klubben med driften i ett eget aktiebolag. Det är det bolaget som nu är försatt i konkurs.

– Det är en mindre konkurs, egentligen handlar det mest om likviditetsproblem och jag ser goda möjligheter att kunna få till en lösning, säger Tomas Wikner, som är utsedd konkursförvaltare.

– Det här bör gå lika bra som det gjorde för Mora som också hade problem. Skulderna för Sollerön är betydligt mindre än vad de var för Mora.

Det är främst leverantörer som riskerar att drabbas av konkursen för golfklubben.

Torsten Kjellgren är ordförande för Sollerö Golfklubb.

– Golfklubben finns kvar och vår förhoppning och tro är att vi ska kunna spela golf här i sommar som vanligt, säger Torsten.

– Vi har en ambition och jobbar med att finna en lösning med hur både bana och driftsbolaget ska se ut.

Sollerö golfklubb har omkring 550 medlemmar och 1800 gästande greenfeespelare.

– Vi har också ansvaret för att hyra ut och sköta stugorna i den intilliggande stugbyn, säger Torsten.

Den personal som berörs är en heltidsanställd plus timanställda under sommarsäsongen.

Mer läsning

Annons