Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialnämnd får kraftig kritik

Annons

Föräldrarna till flickan reagerade på socialnämndens agerande i november förra året. Föräldrarna konstaterade att flickan var "allvarligt sjuk" och att socialtjänsten handlagt ärendet felaktigt och undermåligt.

Enligt föräldrarna hade det varit näst intill omöjligt att kommunicera med tjänstemännen på förvaltningen på grund av att det inte gick att få tag i dem via telefon eller mail.

Föräldrarna berättar i skrivelsen till länsstyrelsen att socialtjänsten visat brist på kompetens och att bemötandet är dåligt.

I sitt svar till länsstyrelsen konstaterar socialnämnden att en barnavårdsutredning avseende flickan inletts i maj 2006 efter en ansökan från föräldrarna om stöd.

På grund av hög arbetsbelastning byttes ansvarig handläggare inom socialtjänsten, och en tillfällig handläggare tog över. I december tog ordinarie handläggare över igen och när den tillfällige handläggaren slutade, missade socialtjänsten ett möte med andra instanser, som kopplats in för att hjälpa flickan.

Socialnämnden påpekar att det var "mycket hög arbetsbelastning" på förvaltningen, "och det kan ha påverkat intrycket av att personer varit svårtillgängliga. Socialnämnden beklagar om familjen inte blivit lyssnad på.

Länsstyrelsen skriver i sitt beslut att det är socialnämndens ansvar att se till att ha en organisation som klarar av att hantera det uppdrag nämnden har.

"Det är oacceptabelt att enskilda personer drabbas av att handläggare inte hinner med sina arbetsuppgifter", skriver länsstyrelsen i sitt beslut.

Mer läsning

Annons