Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släppt ur häktet i väntan på dom

Annons

Mannen har åtalats för att han misshandlat sin fru och dotter samt för att han ska ha hotat slå ihjäl hustrun om hon lämnade bostaden.

Bråket i familjen skedde på kvällen den 13 april. Mannen hade hållit på med amatörradiosändning, något som tydligen irriterade hustrun.

Enligt mannen pratade han i telefon då bråket började.

- Hustrun slet i armen och telefonluren och skrek att jag skulle slå av radion. Mannen menade att hustrun druckit mycket sprit den senaste tiden och att det inte gått att prata med henne om detta.

- Allting vällde upp inom mig, sa mannen som nekade till anklagelserna om misshandeln.

Enligt dottern och hustrun gav mannen hustrun en örfil och då dottern gick emellan tryckte mannen upp dem mot en köksvägg.

- Pappa tryckte underarmen mot halsen så att jag fick svårt att andas. Jag var skräckslagen och grät.

Dottern sprang därifrån och ringde en väninna, som sedan hämtade mamman och ringde polisen.

Sedan väninnan gett en delvis ny bild av vad mannen sagt som hot tog åklagare Katarina Lindström tillbaks åtalet om olaga hot.

- Mannen har dock gjort sig skyldig till misshandel, så han bör dömas till fängelse, i annat fall skyddstillsyn, sa Katarina Lindström som också krävde att mannen skulle stanna kvar i häktet, för dotterns skull.

Försvarsadvokaten Mats Bergh menade att hustrun druckit sprit så att hon fått sviktande omdöme och att mannen därför hade rätt att freda sig, då hon gav sig på honom för att slita undan telefonen.

- Försök reda upp det här, sa rådmannen Carl-Johan Carlsson till mannen, som slipper häktet. Domen meddelas den 21 maj.

Mer läsning

Annons