Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuåring inlåst i buss

Annons

Sjuåriga Louise åkte med bussen från Våmhus skola i torsdags. Hon skulle kliva av vid busstationen, där mamma Suzanne väntade på henne.

- Bussen kom inte alls, berättar Suzanne som fortsatte att vänta och blev allt oroligare. Suzanne började leta efter Louise, ifall bussen kommit tidigare så att de missat varandra. Då Suzanne ringde Louises pappa, berättade han att en ung tjej ringt och berättat att dottern satt inlåst i en buss på Hånåkni.

-Vi åkte dit båda två och hittade Louise välbehållen, men ledsen och upprörd och undrande varför busschauffören gjort så här.

Louise har berättat att busschauffören körde förbi busstationen och över järnvägen. Hon blev rädd och ropade men fick inget svar.

-Jag var ju jätterädd och fattade ingenting.

Då busschauffören stannade gick Louise fram, men hon hann inte fram till chauffören förrän denne gått ut och låst dörren. Hon knackade på rutan men chaffören hörde inget utan försvann.

-Då kom en farbror med en hund men inte heller han hörde mej.

Louise satte sig längst fram i bussen. Efter en stund kom en flicka som såg att Louise var ledsen. Hon försökte öppna bussens dörr men det gick inte. Louise visade sin lapp med föräldrarnas mobilnummer. Flickan ringde till Louises pappa, som lovade komma direkt.

Suzanne ringde Swebus i Borlänge och berättade vad som hänt. Senare på kvällen ringde de därifrån och frågade hur flickan mådde.

En man från Swebus trafikavdelning i Mora ringde också, vilket ledde till att Suzanne, som hon säger, "exploderade av ilska".

-Han var arrogant och påstod att barnet somnat på bussen och sedan hade han flera dumma ursäkter till varför det blev som det blev, säger Suzanne.

För sjuåriga Louise blev det här en otrevlig upplevelse och hon har funderat mycket på varför busschauffören gjorde så här.

-Så här får det inte gå till, säger Monica Hedlund, som är trafikchef på Swebus, och detsamma sade driftledaren i Mora, Bo Hermansson, då han kontaktade Suzanne i måndags.

Bjarne Löfgren, som är intendent på skolan i Våmhus, berättar att det blivit något bättre, men att det fortfarande är problem med de speciella extraturerna på linjen Vattnäs, Risa, Bergkarlås. Senast i måndags uteblev en av de bussar som skulle ha kommit till skolan i Noret .

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons