Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sambopar döms för att ha stulit kamerautrustning – fängelse väntar för mannen

Ett sambopar från Mora kommun har dömts, mot sitt nekande, för att ha stulit kamerautrustning från en stuga.
Kvinnan döms till skyddstillsyn och mannen döms till sex månaders fängelse för bland annat stöld grov olovlig körning, narkotikabrott och bedrägeri. Mannen har erkänt samtliga brott förutom stöden.

Annons

Ett sambopar från Mora kommun har dömts, mot sitt nekande, för att ha stulit kamerautrustning från en stuga. Kvinnan döms till skyddstillsyn och mannen döms till sex månaders fängelse för bland annat stöld grov olovlig körning, narkotikabrott och bedrägeri.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Nystartat företag säljer dalakläder – drivs av mor och dotter: "Extremt osams hela tiden"

Drabbad av inbrott – så ökar du chansen att få dina värdesaker tillbaka

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen är i 35-årsåldern och kvinnan är i 30-årsåldern. De båda är bosatta i Mora kommun. I mitten av april i fjol befann sig paret i en bil vid en stuga i Mora kommun. Ägaren till stugan hade haft inbrott och när hon kom tillbaka från glasmästaren så upptäckte hon bilen i fråga vid stugan. Bilen försvann sedan. Målsäganden upptäckte sedan att hennes kamerautrustning, som var värds 24 500 kronor och som hon förvarade i stugan, var borta.

Mannen har uppgett att han hade varit vid stugan en vecka tidigare och bland annat klippt upp ett hänglås till uthuset och nu återvände för att göra inbrott men ångrade sig när han var på väg till uthuset. Kvinnan har uppgett att hon hela tiden satt i bilen och att hon inte visste vad mannen gjorde på platsen.

Mora tingsrätt anser att det är bevisat att paret stulit kamerautrustningen samt att de sedan måste ha gömt utrustningen och att de båda därför ska dömas för stölden.

I samband med att paret greps efter stölden gjordes en husrannsakan i deras bostad. Där hittade polisen narkotika samt en våg. Mannen har erkänt att narkotikan var hans medan kvinnan har uppgett att hon inte visste att det fanns narkotika i bostaden. Tingsrätten dömer mannen för narkotikabrott medan kvinnan frikänns från misstankarna.

Mannen döms även för två fall av grov olovlig körning samt ett fall av ringa narkotikabrott efter att ha kört bil i Mora kommun vid två tillfällen, bland annat i samband med stölden då han även hade narkotika på sig.

Han döms även för bedrägeri efter att ha lurat till sig verktyg för omkring 3 000 kronor från en affär i Mora i december 2015 genom att uppge en annan persons namn.

Mannen har erkänt samtliga brott, förutom stölden. Kvinnan har förnekat brott gällande både stölden och narkotikabrottet.

Mannen döms till sex månaders fängelse Dessutom ska han betala 3 311 kronor i skadestånd till företaget. Kvinnan döms till skyddstillsyn med särskild föreskrift för stöld. Paret ska även, solidariskt, betala 11 800 kronor till kvinnan som blev bestulen på sin kamerautrustning samt betala 800 kronor vardera till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons