Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkerheten på Moras skolor ses över

För- och grundskoleförvaltningen i Mora har polisanmält två fall av kränkande fotografering på skolor i kommunen och därför ses säkerheten över för att förhindra olovlig fotografering.

Annons

I en skola misstänks en lärarvikarie för kränkande fotografering och i en annan skola i Mora misstänks en praktikant för samma typ av brott.

- Vi har löpande kontakt med åklagaren som inte kommer att ge mer information innan åtal har väckts. Det gäller de båda händelserna på skolorna, säger Anne Lundberg-Svensson, tillförordnad skolchef.

Efter det första fallet på ena skolan fick kommunens säkerhetssamordnare i uppdrag att tillsammans med för- och grundskoleförvaltningen ta fram rutiner för hur Mora kommun ska arbeta för att förebygga och förhindra olovliga eller kränkande kameraupptagningar, skriver kommunen på sin hemsida.

- Med anledning av den senaste tidens händelser kommer vi även att se över hur vi kan förtydliga de rutiner som redan finns och hur vi kan skärpa säkerheten på Moras skolor överhuvudtaget, säger Anne Lundberg-Svensson.

För drygt en vecka sedan hölls ett föräldramöte på en av skolorna där berörda fick den senaste informationen och hade möjlighet att ställa frågor direkt till skolledningen.

Anne Lundberg- Svensson vill inte ge några ytterligare kommentarer till händelserna eller det nyligen inledda säkerhetsarbetet.

Mer läsning

Annons