Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roos Ur & Guld kvar trots konkurs

/
  • Kvar i gallerian. Enligt Torbjörn Roos kommer konkursen av aktiebolaget inte att påverka verksamheten i butiken Roos Ur & Guld som sedan december i fjol drivs som enskild firma.  Foto: Dan Havemose

Annons

Butiken Roos Ur & Guld har, för att skydda familjen Roos privata ekonomi, övergått från att vara aktiebolag till att drivas som egen firma.

Bolaget har sedan 2003 drivit ett projekt med kunskapsöverföring mellan Sverige och Sri Lanka, för att utveckla handeln mellan länderna. Nutek, verket för näringslivsutveckling, har stött projektet ekonomiskt men meddelade 29 juni att stödet upphör.

- Vi hade räknat med att få in pengar av Nutek, men nu kan det bli så att jag blir skyldig pengar i stället, säger Torbjörn Roos.

Enligt honom hade bolaget en sund ekonomi vid konkursen, men med indraget stöd från Nutek fanns risken att det skulle komma att dras med skulder som paret Roos skulle bli personligt återbetalningsskyldiga för.

- Det är en ren bolagsförändring. Vi har ändrat operativt bolag och gått över från aktiebolag till enskild firma, av kostnadsbesparingsskäl på sikt, säger Torbjörn Roos.

Mer läsning

Annons