Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödbeta ersätter E-nummer i Siljans Charks smörgåspålägg

Nu tar Siljans Chark bort alla E-nummer från sitt sortiment med smörgåspålägg. Istället ska produkterna bara innehålla naturliga ingredienser - som rödbeta.

Annons

När Siljans Chark nu nylanserar rökt Siljansskinka, kokt Siljansskinka och flatrökt skinka i nya satsningen Gårdsgris är produkterna helt utan E-nummer. Företaget har utvecklat en metod för att slippa tillsätta E-nummer, som annars är vanligt förekommande i smörgåspålägg.

Läs också: Siljans chark storsatsar på griskött – bryter negativ trend för bönderna: "Det har fått upp oss på banan igen"

Istället har man valt att satsa på naturliga ingredienser, som rödbeta. Juicen från rödbetan bidrar förutom med smak och färg till skinkan även med att säkerställa hållbarheten, eftersom den innehåller en hög halt av naturligt nitrat.

– Med hjälp av en process av lång och skonsam tillagning och tillsats av noga utvalda, naturliga grönsaker, frukt och örter kan vi äntligen ta bort E-numren, säger Frank Eldin, marknads- och försäljningschef på Siljans Chark i ett pressmeddelande.

– Våra konsumenter blir allt mer medvetna och vill göra så bra livsmedelsval som möjligt. Det känns bra att kunna erbjuda dem en helt E-nummerfri och naturlig skinka.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons