Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röda mattan redo för Moragalan: "Vi har så mycket att fira"

Den 5 november kommer Företagarna Mora, Mora köpstad och Mora kommun att prova ett nytt koncept: Moragalan.
– Vi kände att vi behövde ha ett lyxigt evenemang där vi kan premiera företag, personer och företeelser som bidragit till Mora. Vi har så mycket att fira, säger Camilla Collett, handelsutvecklare.

Annons

Caroline Smitmanis Smids, utvecklingschef Mora kommun, Pernilla Matsson, Företagarna Mora, Sarah Larsson, anläggningschef Moraparken och Camilla Collett, Mora köpstad planerade inför galakvällen den 5 november.

En helkväll med inspiration, god mat, utmärkelser, musik och underhållning.

Det kan man läsa på affischen som tillhör Moragalan. Utöver detta är galans syfte att belysa goda krafter i samhället som ofta hamnar i skymundan.

Caroline Smitmanis Smids, utvecklingschef Mora kommun, förklarar det på följande sätt:

– Det är viktigt att synliggöra de som är kittet i det här samhället. Har vi inte ett fungerande näringsliv med företag har vi inga arbetsplatser. Vi har många företag i Mora, omkring 2000 stycken, och deras betydelse förtjänar att uppmärksammas och premieras. Utan våra företag faller fundamentet. Det tycker jag är viktigt.

Pernilla Matsson, Företagarna Mora, vill sätta duktiga företagare på kartan.

Under själva galan kommer man nämligen att kora Årets företagare, handlare, upplevelse och Moraprofil. Utmärkelserna utses av arrangörerna som är Företagarna Mora, Mora köpstad och Mora kommun. Likaså är Moraparken medarrangör och Siljan turism har nominerat årets upplevelse.

– Tidigare hade vi två utnämningar i samband med Vasaloppets Business Forum varje år. Nu tar vi ett större grepp omkring det hela, säger Camilla Collett, som förklarar kvällen i följande ord:

– Den röda mattan kommer vara utrullad. Det är ju gala. Det kommer bubbla ordentligt i glasen. Vi kommer mingla medan en jättefin orkester finns på plats. Sedan blir det en härlig middag.

Sarah Larsson, anläggningschef Moraparken, ser fram emot den kommande galan.

Under middagen kommer en konferencier, Katarina Sakrisson, leda kvällen och inbjudna värdar kommer presentera varje kategori. Det kommer bli interjuver bland borden med kulturpersonligheter, kommunalråd och näringslivsledare.

– Det blir inspirationstal, underhållning, pep-talk och allt möjligt, fortsätter Camilla Collett.

Tanken är att galan ska bli ett årligt återkommande evenemang där man varje år samarbetar för att arrangera den. Galan kommer att tjäna som ett nav där man sprider samverkansviljan över branschgränserna.

Sarah Larsson, anläggningschef Moraparken, Caroline Smitmanis Smids, utvecklingschef Mora, Camilla Collett, Mora köpstad och Pernilla Matsson, Företagarna Mora.

Framöver kan man tänka sig bredda det hela med fler utmärkelser för exempelvis idrottare.

– Det är nämligen ingen näringslivsgala. Det är en Moragala. En chans att fira det positiva som har hänt under året, betonar Camilla Collett.

Och inte minst är det en chans att gräva i garderoben efter finkläderna.

Moragalan 2016

Nominerade till Årets företag (av Företagarna Mora)

Wiggens Catering

Mora Bryggeri

Mora Bygg & Teknik AB

M&M Dansskola

Nominerade till Årets handlare (av Mora köpstad)

Morakniv Concept Store

Tygstugan

XL-Bygg Moraträ

Stil

Nominerade till Årets upplevelse (av Siljan Turism)

Tidsresan (Zorns gammelgård)

Siljan Classic

Mora Triathlon

Trollstigen/Östnors by

Mer läsning

Annons