Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockig vinterkonsert på Sollerön

Tommy Stommen Liljegren och Petra Kvännå är några av artisterna i Winterconcert in Rock 2016 i Sollerö kyrka.
Kapellmästare Olle Nyberg lovar musik av bland andra Queen, Deep Purple och The Who.

Annons

Kapellmästare Olle Nyberg.

För nionde året arrangerar Olle Nyberg och kulturföreningen Ambra vinterkonsert i juletid på Sollerön.

– Det började med att Petra Kvännå och jag var ute och spelade och så väcktes idén att arrangera en konsert kring jul här på Sollerön, berättare Olle.

Flera olika gästartister har medverkat genom åren och varje gång har konserten olika karaktär.

– Förra året var bland andra dragspelaren Bengan Jansson här. Det var både jazz och folkmusik i den konserten. Året före det var det mycket afrikansk musik och gospel.

Genom att bjuda på olika musikgenre breddas publiken och allt fler kommer till Sollerö kyrka för att inte lyssna på julmusik.

Olle Nyberg är glad över det stöd från kommunen och näringslivet arrangemanget får.

I år handlar det om 70- och 80-tals rock. Kapellmästare Olle Nyberg har bjudit in Tommy Stommen Linjegren från före detta borlängebandet Stonecake. Anders Bojfeldt är rutinerad musiker och krögare från Borlänge. Klas Anderhell kommer från Göteborg och spelar i P-Floyd. Peter Holmstedt har bland annat spelad med Eric Gadd, Dan Reed och Jojje Wadenius.

– Petra Kvännås rötter är här i moratrakten. Petra har bland annat varit med i Körslaget och hon har en fantastisk röst, säger Olle Nyberg.

– Det är ytterst kompetenta rockmusiker, som medverkar i konserten den 28 december. Dessutom ger kyrkorummet extra möjligheter, oavsett om besökarna är troende eller inte så inger rummet en respekt. Koncentrationen riktas helt på artisterna.

Omkring 400 personer väntas komma till konserten.

Själv jobbar Olle med Sven-Ingvars och turnén och hyllningen till Afzelius. Olle spelade tidigare i Afzelius band. Han har studion hemma på gården i Sollerön och kan genom nätet kommunicera med andra musiker i världen.

Nu närmast väntar repetitioner med det nya, speciellt komponerade rockbandet för Winterconcert.

– Det är så roligt att du tar världen till Sollerön, sa en man till mig efter en vinterkonsert i kyrkan och det känns verkligen bra. Vi fortsätter säkert nästa år med tioårsjubileet, säger Olle Nyberg.

Mer läsning

Annons