Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekorddeltagande i Bösjömästerskapet 2017

Bösjön med fin skoteråkning, skidåkning i toppenföre, tålmodigt fiske och glada påskkärringar är för många en stark tradition. På påskafton samlas de flesta runt sjön för ”skidskytte” och femkamp.

Annons

Prisbordet,glada påskfirare och en konferencier Jan Gummås med inbyggt högtalarsystem.

Att delta i påskens femkamp i Bösjön blir allt populärare för varje år. I år kom 196 personer till start. I denna prestigefyllda femkamp ingår två skyttestationer, två kastgrenar och sist men inte minst slå tärning.

Solen värmde alla deltagare i kön till alla stationer efter banan och där var en trevlig samvaro mellan stugägare och deras vänner och bekanta.

Glada påskkärringar i Bösjön.

Deltagare kom från bland annat Tyskland. Marc Engelmann från Hamburg tyckte det var megalustig, svårt att skjuta stående och undrade:

– Hur svårt kan det vara att kasta en potatis på rätt ställe? Han var enormt imponerad av den frivilliga organisationen som gör detta arrangemang möjligt.

Gammal som ung vill vinna men det är inte lätt. Det krävs både skicklighet, träffsäkerhet och en stor portion tur.

Segrarna i Bösjömästerskapet 2017 Martin Schuber Mora, Erica Gerhardt Gävle och Isak Artursson, Mora.

I år blev det tre segrare Martin Schuber Mora, Erica Gerhardt Gävle och Isak Artursson Mora. De kommer sedan att få varsin medalj med texten BÖSJÖMESTÄR 2017.

På kvällen samlades alla deltagare för att hylla segrarna och ta del av det digra prisbordet samtidigt som solen gick ner och ett lätt snöfall tilltog.

En fin påskeld tändes på sjön lite senare.

Mer läsning

Annons