Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Postnord ändrar sig efter kritiken – Tommy Hinders får jobba kvar

Postnord drar tillbaka uppsägningen av brevbäraren Tommy Hinders från Mora. Det skriver fackförbundet SECO i ett pressmeddelande.

Annons

Brevbäraren Tommy Hinders i Mora har de senaste dagarna fått stor uppmärksamhet, efter att han som 40 år sades upp av PostNord.

Orsaken var ett beslut från 2015 om att ingen post i Mora längre skulle delas ut med cykel – och eftersom Tommy inte kan skaffa körkort på grund av sin epelepsi, sades han upp på grund av arbetsbrist.

Beslutet har väckt ilska hos både allmänheten och andra postarbetare, och mängder av medlemmar har hört av sig till SekoPosten.

På torsdagseftermiddagen bestämde sig PostNord för att göra en kovändning och tillbaka uppsägningen. De ger beskedet att Tommy och företaget nu nått en överenskommelse som båda två är nöjda med.

Så här säger Ola Brossberg, ombudsman Seco Dalarna:

– Beskedet kom efter lunch på torsdagen att Tommy får behålla jobbet. Jag är mycket glad för Tommys skull, men även förfackföreningarna i Sverige. Vi visade vår styrka, vi fick tillsammans och nåddeframgång. Vi kämpar mot orättvisor och vi segrade, säger Ola Brossberg.

Tommy själv skickar en hälsning via Seko Posten:

– Jag vill passa på att tacka alla som stöttat mig,brevbärarkollegor, Seko och media.

LÄS MER

Demonstration hålls för brevbäraren Tommy Hinders i Mora: "Det räcker inte med att bli arg"

Brevbärarupproret har startat – vill stoppa Tommys uppsägning

Tommy sparkas efter 40 år som brevbärare

Mer läsning

Annons