Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär innebandyskola i Mora

/
  • Landslagsspelaren Peter Fischerström gästtränade både killarna och tjejerna under två dagar av elitskolan.  Foto: Karolina Lundgren
  • Enkelhetens boning. En del av Ryssa-hallens arena blev till sovsal under innebandyskolan.  Foto: Karolina Lundgren
  • Emelie Magnusson, 15, från KAISMora IF var en av eleverna på innebandyskolan.  Foto: Karolina Lundgren
  • Sammanlagt deltog 175 killar och tjejer i innebandyskolan i sommar.  Foto: Karolina Lundgren

Annons

I fredags avslutades årets innebandyskola som går under namnet "Landslagets innebandyskola". Ungdomar från nästan hela Sverige i åldern 12 till 17 sökte sig till Mora för att delta. Sammanlagt har 175 utövare deltagit dessa tre veckor. Varje vecka var det nya grupper. Att skolan heter just "Landslagets" innebandyskola, beror på att de har som målsättning att hålla en hög standard både vad gäller träningar och ledare. Många av ledarna har dessutom spelat i landslaget. Samtliga tränare på skolan var spelare från elitserien eller division 1.

Ibland gästades ungdomarna av utomstående tränare, vilket var uppskattat. Bland andra svenska mästarna Magnus Danielsson och Anders Östling, som numera spelar för Warberg.

Sista veckan var det ELIT-skola. 33 killar och 24 tjejer fick lite tuffare program än de andra.

- Elitgruppen får lite mer tid på planen, lite mer "fyspass" och lite mer spetsade träningar, berättar Roger Jonsson, en av de ledare som hållit i trådarna i arrangemanget.

För att delta i elitskolan finns inga speciella kriterier.

- De vet själva hur mycket de kan och orkar. Jag tycker att alla ska få chans att träna med de bästa och avgöra själva var de passar in, säger Roger Jonsson.

En annan som gästtränade och höll föreläsning under två dagar på elitlägret var Peter Fischerström, spelare i både AIK och landslaget.

- Det är jätteroligt att se en innebandyklubb som är så seriös. De har ett bra upplägg, fin hall och sovsal på stället, vilket inte är så vanligt, säger Peter Fischerström.

Inför nästa års innebandyskola planeras även en nyhet, nämligen att i samarbete med Svenska Kyrkan bedriva Konfirmationsinnebandy i lägerform. Förberedelserna för detta är redan igång.

- Vi vet inte om detta förekommit tidigare, säger Roger Jonsson, som tillsammans med tränaren Göran Lindén, ser fram mot detta tillskott på innebandyskolekartan.

Mer läsning

Annons